Gratis Ebook over Mediatraining

 

Presenteren

Debatteren

Omgaan met de Media

Volgens het vakblad ‘Communicatie’ is Mediagenie(k) het beste boek sinds jaren over mediatraining, debat- en presentatietechniek.

Als u zich aanmeldt voor onze maandelijkse nieuwsbrief vol tips en adviezen om uw Media performance te verbeteren en ontvang het gratis E-book


 


 


Nieuws is tegenwoordig big business. Een presentatie op YouTube, een commercial op de regionale tv, een interview met BNR, een artikel in De Pers …
Was op de tv vroeger iets exclusiefs, de kans dat je er nu als bedrijf mee te maken krijgt, wordt met de dag groter. Nu honderden tv- en radio-kanalen, lokale kranten en internet bovenop het nieuws zitten, ontspringt echt niemand de dans meer.
De impact van de media is niet te onderschatten. U kunt dus maar beter zorgen dat u voorbereid bent, want voor u het weet, staan er journalisten op de stoep.

In ‘Mediagenie(k)’ zet Evert van Wijk precies uiteen hoe u op zo’n moment moet reageren. Lichaamstaal, wat zegt u wel en wat niet, empathie en assertiviteit, interviewtechnieken, echt alles komt aan bod. En dat niet alleen, ook presentatie- en debatttechnieken, crisiscommunicatie, hoe gedraagt u zich in de studio, stropdas of geen stropdas, imago, alles komt aan bod!

Evert van Wijk heeft de theorie gelardeerd met smakelijke anekdotes en veel voorbeelden uit de dagelijkse mediapraktijk, inclusief Obama en Pim Fortuyn. Deze unieke combinatie maakt dit boek meer dan lezenswaardig. In dit mediagenieke tijdperk waarin niets onopgemerkt blijft, is professioneel omgaan met de media een conditio sine qua non.

Met ‘Mediagenie(k)’ komt u nooit voor een verassing te staan.

Wat lezers vinden van Mediagenie(k)

‘Piano leren spelen doe je niet alleen uit een boek. Iemand die echt handig en muzikaal is en bovendien ook nog noten leert lezen, zal door de combinatie van theorie en praktijk zijn talenten in de regel nog beter kunnen aanwenden’, zegt Evert van Wijk in zijn boek ‘Mediagenie(k)’. Dat geldt dus ook voor dit boek met allerlei nuttige tips en praktische aanwijzingen hoe om te gaan met de media. Maar de auteur van ‘Mediagenie(k)’ illustreert zijn adviezen met allerlei sprekende voorbeelden en anekdotes uit de praktijk. Evert van Wijk is een echte praktijkman, maar het is de vraag of Van Wijk erin slaagt om zijn ervaring over te brengen.
Louis Thörig

‘Met ‘Mediagenie(k)’ kunt u met een gerust hart op tv verschijnen of een interview afgeven. Maar pas op: the proof of the pudding is in the eating. De informatie opzuigen is één, maar die informatie in praktijk brengen is twee. Als mensen uiteindelijk in een interview duiken, gaat het vaak toch verkeerd. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen, zo adviseert Van Wijk dan ook. Maar twee dingen kunt u altijd onthouden wanneer het bijvoorbeeld om een tv- of radio-interview gaat. Bereid u goed voor en informeer naar de eerste vraag van de journalist. Dan bent u al een heel eind op streek en kunt u desgewenst ook aan ‘damage control’ doen als het interview de verkeerde kant op gaat. Nog een tip: laat gerust stiltes vallen in een interview. Dan moet de journalist aan het werk in plaats van dat u maar doorpraat en dingen zegt die overbodig zijn. En dat vindt hij bepaald onplezierig. Het geeft u als geïnterviewde een zekere voorsprong. Al is deze wet ook weer niet heilig.
Kortom: genoeg om te leren. Wie niet mediageniek is, kan het met dit boek mogelijk worden.’
Ronald Buitenhuis

Mediatrainer, publicist en gastdocent

Naast mediatrainer is hij publicist en gastdocent. Hij schreef o.a. boeken over zijn vakgebied en over cultuurverschillen in organisaties.

  • MediaGenie(k) – Thema Zaltbommel- 2009
  • Van Sesamstraat naar de Wetstraat – Acco Leuven 2004 (uitverkocht).
  • Een goed verhaal vertellen doe je zo – Acco Leuven 2004 (uitverkocht).
  • Waarom Belgen niet kunnen voetballen en Nederlanders nooit kampioen worden- Lannoo- 2010 (uitverkocht).
  • Valse Vrienden – Boek over cultuurverschillen in het zakendoen tussen Belgen en Nederlanders.
    Lees hier meer over het boek Valse Vrienden

Ook geeft hij veelvuldig lezingen en workshops over de cultuurverschillen tussen Belgie en Nederland.

Share This